Baktråg
har även kallats
baketråg, bagetru och degtråg.
 

 


baktråg, baketråg, bagetru, degtråd


Detta föremål har kallats för
baktråg, baketråg, bagetru och degtråg. Det användes till bakning, severing eller för förvaring av matvaror. Tråget gjordes av en grov stock som holkades ur. Till detta användes oftast en specialyxa som kallades täxla.

  Här får man veta hur man tillverkar ett tråg och här kan man läsa om bakning av tunnbröd i baketråg.
(Ingmar Anderssons mycket intressanta sida om tunnbröds bakning finns tyvärr inte sökbar på nätet utan endast genom Waybackmachine så jag har länkat dit istället intresserade kan finna den.)
 
Sidan om "Baktråg, baketråg, bagetru och degtråg." ingår i ett föremålslexikon.
I lexikonet finns bilder på gamla föremål och redskap från både hushåll och lantbruk.
Där finns också förklaringar på vad sakerna användes till.

 


Länk till föremålslexikon

Länk till startsidan: Domböcker och domboksforskning

 

 Antal besökare idag
  
Totalt antal besökare
räknat från 4/12-2006

 
Antal besökare online