Brolin-

forskning

Bakgrund

I slutet av januari år 1810 föddes gossen Erik Bengtsson. Han fick senare soldatnamnet Brolin. Detta är den förste med namnet Brolin i vår släkt.
(Det finns flera andra Brolinsläkter i Sverige.) Erik och hans hustru Britta Bengtsdotter som också var född 1810 fick 7 barn varav 5 nådde vuxen ålder och fick egna familjer. Dessa fem barns ättlingar är i dag flera tusen. De flesta är bosatta i Sverige men väldigt många bor i USA. Eftersom mormor hette Brolin som ogift är jag en av ättlingarna.

För 15-20 år sedan frågade Tage Brolin i Främmestad mig om vi skulle leta fram alla ättlingar till Erik och Britta och göra en jättefest år 2010 eftersom det då var 200 år sedan de föddes. Det dröjde till 2005 innan vi började projektet.

När jag började leta efter mormors farbror som for till Amerika fick jag reda på att mammas kusin Thore Brolin i Stockholm också forskade om honom. Det blev ett samtal till Stockholm. Bara några dagar tidigare hade Thore lyckats leta upp en ättling till mormors farbror och hade ringt upp honom i USA.
Thore blev eld och lågor när han hörde om Brolinprojektet och tog åt sig att försöka hitta ättlingar till alla utvandrade Brolinare och har nu flera kontakter med släktingar "over there".

Thore hade lagt in en del Brolinättlingar i datorn och jag fyllde på med alla jag forskat fram. Då visar det sig att ännu en kusin till mamma börjat forska om släkten. Ove Brolin i Trollhättan tog över arbetet med att mata in ättlingar i datorn. Han har lagt ner ett jättejobb på att forska fram uppgifter om alla nu levande ättlingar.

År 2010 hade vi en jättestor släktträff.

Länk till artikel om Erik Brolin och hans hustru Britta Bengtsson:
Brolin

Länk till Brolins hemsida:
Brolinfamiljen

 

Till startsidan - Domböcker och domboksforskning

 Antal besökare idag
  
Totalt antal besökare
räknat från 4/12-2006

 
Antal besökare online